søndag 15. juli 2012

Værsågod sitt...trangt



For oss vanlige dødelige som er henvist til et liv på turistklasse når vi er ute å reiser med fly, er trange seter mangel på beinplass et stadig tilbakevennende irritasjonsmoment og samtaleemne.

Men det finnes håp også for oss på turistklasse, til å gjøre oppholdet i flyet litt bedre for kropp og bein. Som de fleste vet er det noen seter i flyet som er mer attraktive enn andre. De fleste vet også at nødutganger har bedre beinplass. Derfor er et første tips er å prøve å reservere seter ved disse. 
Men det er reservasjoner på hvem som kan sitte ved nødutgang. Reisende med spedbarn (eller små barn) eller reisende med nedsatt rørlighet kan ikke sitte ved nødutgang. 

Dessuten er nødutganger de setene som først blir reservert så da må man se etter andre muligheter. 

Nettstedet seatguru.com har en oversikt og rangering på flyseter hos mange flyselskap og flytyper. Og husk! Nesten like viktig som å prøve å få de beste setene er å unngå de verste! Her er et eksempel fra Seatguru på flytypen 
Boeing 737-800 ( i den konfigurasjonen SAS bruker). 


screenshot fra seatguru.com

Når man har funnet flytypen, er det bare å se oversikten på hvilke seter som er å foretrekke og hvilke man bør unngå. Ved å føre musepekeren over setene får man kommentarer om de enkelte setene. 

Seatguru er altså et nyttig hjelpemiddel for å velge rett sete i flyet. Men en annen ting å tenke på er at det er forskjell på beinplass fra flytype til flytype og hvordan de enkelte flyselskap konfigurerer flyene. 

Leste en artikkel på nettstedet thisismoney om hvor stor beinplass forskjellige flyselskap har og hva det koster å kjøpe de beste setene. Du finner også informasjon om seteavstand på Seatguru. 

Ellers hadde Aftenposten en artikkel om hvordan man sikrer seg de beste flysetene. Den finner du her.

Ett av tipsene som kommer frem i artikkelen, er å booke vindusete og midgangsete hvis dere er to som reiser sammen. Da er midtsetet ledig, og mindre attraktivt for andre å reservere. Blir midtsetet likevel opptatt, så vil de fleste være positivt innstilt til å få vindu -eller midtgangsete sånn at dere uansett får sitte sammen. 

Noen som har andre tips til å få seg best mulig sete på flyet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar