tirsdag 17. juli 2012

Velg rett brukskonto



Mange av oss, meg selv inkludert har et kundeforhold til en av de store bankene i Norge. Det er gjerne slik at har man billån, huslån og andre lån i en storbank, har man en tendens til å la egne pengene stå i samme banken. Dette er ofte en veldig dårlig løsning.

I min bank Nordea, er renten på min brukskonto 0,90% per år, og da får jeg beste rente siden jeg er fordelskunde. Er man ikke i et fordelsprogram får man lusne 0,10% per år. Og Nordea er bare et tilfeldig eksempel, de andre store bankene har stort sett like dårlige vilkår på sine lønns-og brukskonto.

Så når det gjelder brukskonto er det absolutt ingen grunn til å bruke storbankene. I hvert fall ikke med tanke på rentenivået. En del banker har et krav at du har lønnskonto i deres bank, hvis du har boliglån hos de. Det er greit nok det. Men det er ingen grunn til å la lønna bli stående på en brukskonto med dårlig rente. 

Banker som Bank Norwegian og YA-Bank har for eksempel henholdsvis 2,75% og 3% rente på brukskontoene sine. 

En enkelt tips er å opprette en brukskonto i YA-Bank, Bank Norwegian eller andre banker som gir god rente. Og så oppretter du et fast trekk hver måned og overfører lønna di fra kontoen med dårlig rente til banken som gir god rente. Og så bruker du sistnevnte til alle regningsbetalinger, uttak og alle andre daglige transaksjoner. 

I tillegg til god rente, har ofte de mindre bankene like gunstige om ikke gunstigere vilkår på kortbruk og gebyrer på regninger. 

dinepenger.no

En artikkel i Dine Penger fra mai i år viste at man kan spare flere tusen kroner på å velge rett bank. 
Artikkelen finner du her

Hvis du vil sjekke hvilken bank som passer best for deg så kan du prøve Dine Pengers brukskonto-kalkulator her


Kort oppsummert: Må du ha brukskonto hos en bank fordi du har lån der, men de gir deg en dårlig rente, så er løsningen enkel: Lag et fast trekk hver måned når lønna kommer inn, og overfør pengene til en bank som gir god rente, og bruk denne banken til alle daglige transaksjoner. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar