søndag 29. juli 2012
Jakten på gode tilbud
Er du en av de som liker å jakte på gode tilbud, ja så kan du gjøre jakten litt enklere med å bruke tilbudsweb.no.
På tilbudsweb finner du massevis av oppdaterte tilbudsaviser innen de fleste kategorier, som "bygg, kjøkken og bad", "dagligvarer", "barn og baby", "elektronikk", "sport og fritid" etc.
I tillegg til å vise oppdaterte tilbudsaviser gir tilbudsweb en god oversikt på leverandører innen de forskjellige produktkategorier. Driver du for eksempel med oppussing er det greit å få en oversikt på hvilke leverandører man kan sjekke ut. Under kategorien "bygg, kjøkken og bad" finner du blant annet: Smart Club, Megaflis, Right Price Tiles, Byggeriet, Bygger'n, Comfort, Montér, Varme & Bad, Maxbo, Bauhaus, Coop, Jula, Byggmakker, Byggmax, Fargerike, XLBygg etc.
Hvor mange av disse hadde du kommet på hvis du ikke hadde fått det samlet på ett sted?
Du kan også abonnere på produktkategorier og finne tilbudsaviser i ditt område.
Så trenger du en oversikt på leverandører innen forskjellige produktkategorier og oppdaterte tilbudsaviser bør du sjekke ut Tilbudsweb.
tirsdag 24. juli 2012
Når fyller jeg 300 000 timer?
Et nettsted jeg har hatt veldig mye nytte av de siste åra er timeanddate.com. Dette nettstedet finnes også i en norsk versjon, timeanddate.no.
Dette er rett og slett et genialt nettsted med masse nyttige funksjoner som kalendere, verdensur, sol/måne, vær, nedtellinger etc.
Kalenderfunksjonen er den funksjonen jeg har brukt mest. Du kan enkelt få opp kalender for hvilket som helst år og hvilket som helst land, og få en oversikt på helligdager for det landet du velger. Slik velger du:
Dette er selvfølgelig ikke noe revolusjonerende på noen måte. Men veldig praktisk når du lurer på hvilken dag julaften er, 17. mai, påske etc. Alltid lett tilgjengelig.
Men det er andre funksjoner som vel så nyttige som en vanlig kalender. Her er noen av funksjonene det er verdt å nevne:
- Verdensur - hva er klokka nå andre steder i verden? Søk på en by og få opp lokal tid og vært nå og fremover.
- Beste tid å kontakte andre tidssoner
- Soloppgang og solnedgang rundt i verden
- Månefaser
- Nedtelling (til bursdager, nyttår, begivenheter etc)
- Høstferie, juleferie, vinterferie for skoler i Norge
- Været
Og til slutt må jeg nesten nevne en morsom om ikke så veldig nyttig kalkulatorfunksjon som blant annet kan gi svaret på overskriften i dette blogginnlegget: Når fyller jeg 300 000 timer?
Hvis man f.eks er født 10/10-1980 kl 12.00, så kan man sette dette inn i kalkulatoren og da får man denne oversikten:
Da får du altså vite at du kan feire 300 000 timers bursdag 31. desember 2014 kl 12:00. Eller at du runder 500 000 timer en gang i 2037. Ikke så nyttig kanskje, men en morsom ting å oppdatere facebookstatusen sin med:-)
Timeanddate.no er herved varmt anbefalt!
fredag 20. juli 2012
Billig leiebil
Å finne seg leiebil til en god pris kan være en frustrerende affære. Det er en jungel av tilbud der ute og det kan være vanskelig å få en enkel oversikt på hva som til syvende og sist lønner seg. Generelt sett er det ofte slik at det blir dyrest om du booker bilen direkte fra en av de store selskapene, i hvert fall hvis det ikke er noen spesielle kampanjetilbud eller at du har medlemsfordeler gjennom kredittkortselskap eller organisasjoner. Og selv om du skulle ha krav på en viss rabattsats, så er det ofte slik at du i realiteten ikke får denne rabattsatsen når du gjør bestillinger (Se eksempel nedenfor)
HER ER NOEN AV MINE TIPS FOR Å FINNE LEIEBIL
Gode søkemotorer
Den enkleste måten å få best mulig pris, er rett å slett å finne en god søkemotor som skanner nettet for de beste tilbudene på leiebil. Bloggen billigsteleiebil har en oversikt på hvilke søkemotorer de anbefaler.
Det nettstedet de mener er best er comparecarrentals.co.uk
På andreplass har de finn.no og tredjeplass har de norwegian.no
Uansett hvilke rabatter og spesialtilbud du finner direkte hos leverandørene så vil de prisene du finner på en av disse nettstedene ovenfor ofte være omtrent like billig eller billigere. Så hvis du ikke vil bruke masse tid på å lete frem tilbud er det like greit å å bruke en av de tre overnevnte for å booke deg leiebil.
Medlemsfordeler
Mange organisasjoner har avtaler med en eller flere av de store bilutleieselskapene og tilbyr sine medlemmer faste rabatter hos disse. Rabattene er ofte mellom 10-30% rabatt på ordinær pris. Det samme ggjelder kredittkortselskap som også ofte har egne avtaler med bilutleieselskap. Her er noen tilfeldige eksempler hentet fra nettet: Utdanningsforbundet gir sine medlemmer 30% rabatt hos AVIS ved leie av bil i Norge.
Eurocard gir 10% på beste pris hos Hertz. LO-Favør gir kampanjetilbud og faste rabatter.
Så med stor sannsynlighet er du medlem av en organisasjon eller har et kredittkort som gir deg tilgang til rabatter. Da legger man inn en rabattkode ved bestilling. Disse rabattkodene ligger ofte åpent på organisasjonenes hjemmesider. Det pleier å stå at man skal vise medlemskort når man henter ut bilen, men har lest på nettet at dette sjelden skjer i realiteten. Så er man av den litt sleipe sorten så kan man legge inn en rabattkode ved bestilling og satse på at man ikke blir spurt om medlemskort når man henter ut bilen.
Hvis du lurer på hvilke organsisasjoner som gir medlemsrabatter kan du prøve et enkelt googlesøk. F.eks søker på "Avis og medlemsstilbud" "Hertz og medlemsfordeler" etc.
Men uansett, vær obs på at det merkelig nok hender ofte at man ikke får den fulle rabatten som er lovet.
Så sjekk først hva prisen er uten rabatt, og legg så inn bestilling på nytt igjen med rabattkode. Har et konkret eksempel lengre ned i innlegget.
Og uansett om du får den rabatten du er lovet, er det smart å gjøre et søk med en søkemotor som f.eks.
Det kan godt hende at andre er billigere selv om du får en god rabatt hos ett selskap.
Spesialtilbud
Alle bilutleieselskap har kontinuerlige kampanjer på sine hjemmesider. Så det kan være verdt å sjekke hjemmesidene til de store selskapene. Samme selskap kan ha forskjellige tilbud i forskjellige land. For eksempel: Akkurat nå har avis.no tilbud på leiebiler i Tyrkia mens AVIS i england (avis.co.uk) har tilbud på leiebiler i Italia, Skottland og Taiwan. Så sjekk gjerne andre nasjonale hjemmesider for de forskjellige selskapene.
Leiebil gjennom lavpris flyselskap
Lavpris flyselskap har gode avtaler med enkelte utleieselskap. Så prøv gjerne et leiebilsøk hos easyjet.com eller ryanair.com. Legge merke til at når det gjelder for eksempel Ryan Air så tilbyr de kun leiebiler fra de flyplassene de frekventerer.
ET KONKRET EKSEMPEL
Her er et tilfeldig eksempel på leiebil i Norge. En ukes leie i perioden 19. - 26. oktober med henting og levering på Flesland flyplass i Bergen. Et søk på AVIS gav denne prisen:
En ukes leie for den minste klassen bil kom på 3.207,- kroner.
Hvis du for eksempel er medlem av utdanningsforbundet skal du i teorien ha krav på 30% rabatt. Når jeg la inn rabattkoden man får oppgitt, så fikk jeg opp denne prisen.
Med rabatt kom den samme bilen som ovenfor på 2.569,- kroner. Det er billigere, men det er IKKE 30% rabatt som det er lovet men 20% rabatt. Dette er dessverre ganske typisk. At det dette gjaldt Avis i dette tilfellet er helt tilfeldig, for det samme gjelder for mange andre utleiere og organisasjoner. Om det er organisasjonene som glemmer å oppdatere rabattavtalene eller om det er spesielle vilkår som kreves for å få full rabatt er vanskelig å si, men faktum er at man ikke alltid får den rabatten man tror man skal få. Så sjekk dette nøye.
Det siste søket i dette eksemplet gjorde jeg på comparecarrentals.co.uk og fikk frem disse prisene:
Her ble prisen på det rimeligste alternativet 1.550,- kroner (163£). I dette tilfellet er det helt åpenbart at det lønner seg å bruke en søkemotor som innhenter priser hos flere selskap, enn å bestille direkte hos Avis, selv om man får rabatt der. Forøvrig var prisene på rimeligste alternativ hos Hertz og Europcar rundt 3.100 kroner.
Kort oppsummert vil det i de fleste tilfeller være rimeligst å benytte seg av comparecarrentals.co.uk eller lignende nettsteder når man skal leie bil.
tirsdag 17. juli 2012
Velg rett brukskonto
Mange av oss, meg selv inkludert har et kundeforhold til en av de store bankene i Norge. Det er gjerne slik at har man billån, huslån og andre lån i en storbank, har man en tendens til å la egne pengene stå i samme banken. Dette er ofte en veldig dårlig løsning.
I min bank Nordea, er renten på min brukskonto 0,90% per år, og da får jeg beste rente siden jeg er fordelskunde. Er man ikke i et fordelsprogram får man lusne 0,10% per år. Og Nordea er bare et tilfeldig eksempel, de andre store bankene har stort sett like dårlige vilkår på sine lønns-og brukskonto.
Så når det gjelder brukskonto er det absolutt ingen grunn til å bruke storbankene. I hvert fall ikke med tanke på rentenivået. En del banker har et krav at du har lønnskonto i deres bank, hvis du har boliglån hos de. Det er greit nok det. Men det er ingen grunn til å la lønna bli stående på en brukskonto med dårlig rente.
Banker som Bank Norwegian og YA-Bank har for eksempel henholdsvis 2,75% og 3% rente på brukskontoene sine.
En enkelt tips er å opprette en brukskonto i YA-Bank, Bank Norwegian eller andre banker som gir god rente. Og så oppretter du et fast trekk hver måned og overfører lønna di fra kontoen med dårlig rente til banken som gir god rente. Og så bruker du sistnevnte til alle regningsbetalinger, uttak og alle andre daglige transaksjoner.
I tillegg til god rente, har ofte de mindre bankene like gunstige om ikke gunstigere vilkår på kortbruk og gebyrer på regninger.
dinepenger.no |
En artikkel i Dine Penger fra mai i år viste at man kan spare flere tusen kroner på å velge rett bank.
Artikkelen finner du her.
Hvis du vil sjekke hvilken bank som passer best for deg så kan du prøve Dine Pengers brukskonto-kalkulator her.
Kort oppsummert: Må du ha brukskonto hos en bank fordi du har lån der, men de gir deg en dårlig rente, så er løsningen enkel: Lag et fast trekk hver måned når lønna kommer inn, og overfør pengene til en bank som gir god rente, og bruk denne banken til alle daglige transaksjoner.
Etiketter:
beste rente,
brukskonto,
lønnskonto,
sparing
søndag 15. juli 2012
Værsågod sitt...trangt
For oss vanlige dødelige som er henvist til et liv på turistklasse når vi er ute å reiser med fly, er trange seter mangel på beinplass et stadig tilbakevennende irritasjonsmoment og samtaleemne.
Men det finnes håp også for oss på turistklasse, til å gjøre oppholdet i flyet litt bedre for kropp og bein. Som de fleste vet er det noen seter i flyet som er mer attraktive enn andre. De fleste vet også at nødutganger har bedre beinplass. Derfor er et første tips er å prøve å reservere seter ved disse.
Men det er reservasjoner på hvem som kan sitte ved nødutgang. Reisende med spedbarn (eller små barn) eller reisende med nedsatt rørlighet kan ikke sitte ved nødutgang.
Men det er reservasjoner på hvem som kan sitte ved nødutgang. Reisende med spedbarn (eller små barn) eller reisende med nedsatt rørlighet kan ikke sitte ved nødutgang.
Dessuten er nødutganger de setene som først blir reservert så da må man se etter andre muligheter.
Nettstedet seatguru.com har en oversikt og rangering på flyseter hos mange flyselskap og flytyper. Og husk! Nesten like viktig som å prøve å få de beste setene er å unngå de verste! Her er et eksempel fra Seatguru på flytypen
Boeing 737-800 ( i den konfigurasjonen SAS bruker).
screenshot fra seatguru.com |
Når man har funnet flytypen, er det bare å se oversikten på hvilke seter som er å foretrekke og hvilke man bør unngå. Ved å føre musepekeren over setene får man kommentarer om de enkelte setene.
Seatguru er altså et nyttig hjelpemiddel for å velge rett sete i flyet. Men en annen ting å tenke på er at det er forskjell på beinplass fra flytype til flytype og hvordan de enkelte flyselskap konfigurerer flyene.
Leste en artikkel på nettstedet thisismoney om hvor stor beinplass forskjellige flyselskap har og hva det koster å kjøpe de beste setene. Du finner også informasjon om seteavstand på Seatguru.
Ellers hadde Aftenposten en artikkel om hvordan man sikrer seg de beste flysetene. Den finner du her.
Ett av tipsene som kommer frem i artikkelen, er å booke vindusete og midgangsete hvis dere er to som reiser sammen. Da er midtsetet ledig, og mindre attraktivt for andre å reservere. Blir midtsetet likevel opptatt, så vil de fleste være positivt innstilt til å få vindu -eller midtgangsete sånn at dere uansett får sitte sammen.
Noen som har andre tips til å få seg best mulig sete på flyet?
Etiketter:
beinplass,
flybilletter,
flysete,
reise,
seatguru
Tips i hverdagen
"Tips i hverdagen" er ment å gi små og store tips som kan være nyttige for deg i hverdagen, enten det dreier seg om sparing, mat, barn, reise, netthandel eller hva det skulle være. Utgangspunktet er kort og godt å gjøre ting enten enklere, billigere, raskere eller morsommere. Er ikke en ekspert på NOEN områder, bare naturlig nysgjerrig.
Håper dere bruker kommentarfeltet hyppig og engasjert!
Abonner på:
Innlegg (Atom)